Raad van Inspiratie

Wij zijn trots op onze raad van inspiratie

Maandelijks spiegelen wij met onze Raad van Inspiratie de ontwikkelingen binnen onze organisatie. Samen bouwen we verder aan onze filosofie en bespreken we thema’s als nieuwe projecten, financiën, hrm-beleid en marketing. Daarbij is hun ervaring en netwerk van onschatbare waarde.


Wienke Bodewes

Wienke Bodewes heeft ruime ervaring als eindverantwoordelijke en toezichthouder bij de meest uiteenlopende organisaties. Onder andere als lid van de raad van bestuur van woningcorporatie Ymere en bij Amvest waar hij de afgelopen 10 jaar CEO was. Wienke is zeer deskundig op het gebied van vastgoedontwikkeling en vastgoedbeheer, zowel in de sociale- als in de private sector.

Na zijn vertrek bij Amvest ontstond ruimte in zijn agenda om zijn kennis en ervaring in te zetten bij andere organisaties binnen zijn vakgebied.

Naast zijn toetreding tot de RvI van RE:BORN is hij momenteel o.a. voorzitter RvC bij woningcorporatie Pre Wonen en lid van de RvC van aannemer Hurks.


LinkedInFrank Bijdendijk

Afgelopen decennia heeft Frank Bijdendijk vele belangrijke functies vervuld binnen de vastgoedwereld. Zo was hij van 1982 tot en met 2008 algemeen directeur bij woningbouwvereniging Het Oosten en werd hij vervolgens na een fusie met de Algemene Woningbouw Vereniging op 1 juli 2008 bestuurder bij Stadgenoot.

De laatste jaren was hij onder andere voorzitter van het Nationaal Renovatie Platform. Een netwerkorganisatie met meer dan 100 aangesloten partners uit de volle breedte van de vastgoedsector.

Daarnaast bekleedde en bekleedt hij nog een groot aantal nevenfuncties als voorzitter of commissaris bij allerlei instellingen, zowel op het gebied van de volkshuisvesting als onderwijs, zorg, welzijn en armoedebestrijding.


LinkedInHans Schröder

Hans startte zijn vastgoed carrière in 1976 bij MAB. In 1984 maakt hij de overstap naar HBG (nu BAM). Medio 1986 begint Hans een mooi avontuur bij het net opgerichte Provast. Mede onder zijn leiding is Provast in zijn 30 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende ontwikkelaar. Op 1 januari 2015 is Hans teruggetreden als partner van Provast, hoewel hij nog tot mei 2020 aandeelhouder in dit mooie bedrijf is gebleven.

Tijd voor nieuwe uitdagingen, voornamelijk buiten het vastgoed. Zo participeert Hans in een viertal startups waaronder in zijn uitvinding ‘Wolk’ een airbag voor ouderen om heupfracturen te voorkomen. Hans denkt in de Raad van Inspiratie van RE:BORN graag mee over de ontwikkeling van dit jonge enthousiaste vastgoedbedrijf met een verfrissende kijk op het vak.


LinkedInEva Hukshorn


LinkedInAlex Kompier


LinkedInDammes Ochtman


LinkedIn